Christine

Christine

De Founder van de methode

Zij is GZ psycholoog, filmer, auteur, spreker en Hoofdopleider (Exnovatief) Beeldcoachen.

Ze heeft het Collectief Beeldcoaching opgericht en was jarenlang de voorzitter. Vanuit haar passie voor film, ontwikkelde ze in 1992 de methode VIB-S daarna SVIB en heeft het in 2013 verbreed naar Beeldcoaching.

Christine heeft haar bedrijf in 2021 overgedaan aan haar dochters Anne Floor en Merel en samen vormen ze nu de School voor Beeldcoaching. Ze geven, samen met andere opleiders, in het hele land opleidingen tot gecertificeerde Beeldcoaches. Het certificaat wordt erkend door het Opleiderscollectief Beeldcoaching en de Beroepsvereniging van Beeldbegeleiders ondergebracht bij de LBBO.   De opleiding heeft meerdere erkenningen.

Christine is betrokken bij onderwijs- en kwaliteitsontwikkeling en werkt samen met verschillende organisaties. Tevens zit zij in het Bestuur van de Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Naast het geven van opleidingen produceert Christine films en boeken. De film “Tom, een hyperactief kind” maakte haar bekend. Deze film kreeg een vervolg in 2013 genaamd “Tom 3, het vervolg”. Ze legt in haar films de toepassing van Beeldcoaching vast.

De boeken die ze schreef zijn:

Beeldcoaching, zet in beweging
–  In beweging komen…. en blijven (werkboek)
–  Ik coach bijna een halve buurt
– Beeldcoaching, de essenties
– Verder werkte ze mee aan Spelen met Driehoeken van Hans Jansen.

Naast het maken van films en het verzorgen van opleidingen zorgt Christine voor de nascholing en  organiseert ze regelmatig inspiratiedagen, bijscholingsdagen en Masterclasses.

Christine Brons

Psycholoog | Filmer | Hoofdopleider Beeldcoaching

  •